شنبه, ۱۰ شوال ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۴/۲۰م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :1 رجب 1441
تاریخ میلادی : پنج شنبه، 19 مارس 2020م

شماره صدور:1441/08

دفتر مطبوعاتی
کینیا

اعلامیه مطبوعاتی

شیوع ویروس‌کرونا؛ مرض‌ساریی ناشی از ضعف سرمایه‌داری و نظام آن!

(ترجمه)

همان‌گونه که جهان با فاجعۀ ویروس‌کرونا دچار است؛ کشور کینیا به سان دیگر کشور‌های جهان از خطر شیوع این ویروس در امان نمانده است. تا‌هنوز هفت مورد مبتلا به ویروس‌کرونا و عدم تلف آن‌ها درین کشور ثبت شده است.

حزب‌التحریر-کینیا در این خصوص به موارد ذیل اشاره ‌می‌کند:

1.  شیوع ویروس‌کرونا در محراق توجه رسانه‌های جهانی قرار گرفته و دیده ‌می‌شود که با پخش خبر بیش‌تر درین مورد، باعث ترس و وحشت مردم جهان گردیده است. حتی اگر به شکل واقعی؛ جهان به بحران ویروس‌کرونا نیز دچار باشد، نباید از بحران جنگ 9 سالۀ سوریه غافل باشیم که بد‌ترین بحران بشریت و انسانیت بوده و باعث فرار 700،000 تن از خانه‌های شان گردیده است. هرچند، رژیم مزدور سوریه با کمک امریکا، روسیه و غلامان حلقه به گوش این دو کشور، به ظلم و قساوت خویش ادامه ‌می‌دهند؛ ولی این بحران در رسانه‌ها زیاد مورد توجه قرار نگرفته و منعکس نمی‌گردد.

2. همان‌طوری‌که وقایه‌مرض بهتر از تداوی آنست، به همین ملحوظ؛ مخلصانه مردم جامعه را توصیه ‌می‌کنیم تا تدابیر لازمه مانند شستن دست‌ها، اجتناب از رفتن به مناطق که موارد ابتلای‌مرض گزارش شده باشد، را بگیرند. اسلام بالای اتخاذ تدابیر قبل از وقت تاکید ورزیده و چنین مصیبت‌ها را سبب آزمایش بنده‌های الله سبحانه‌و‌تعالی قرار داده است. هنگامی‌که چنین امراض رخ داد باید آزمایش و امتحان الله سبحانه‌و‌تعالی پنداشت، که درین صورت برای مؤمنین و متقیان خیر خواهد بود و برای کسی‌که الله سبحانه‌و‌تعالی خواسته باشد عذاب است.

«عَنْ عَائِشَةَ رَضِيَ اللهُ عَنْهَا أَنَّهَا «سَأَلَتْ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَنِ الطَّاعُونِ، فَأَخْبَرَهَا أَنَّهُ كَانَ عَذَابًا يَبْعَثُهُ اللهُ تَعَالَى عَلَى مَنْ يشَاءُ، فَجَعَلَهُ اللهُ تَعَالَى رَحْمَةً لِلْمُؤْمِنينَ، فَلَيْسَ مِنْ عَبْدٍ يَقَعُ فِي الطَّاعُونِ، فَيَمْكُثُ فِي بَلَدِهِ صَابرًا مُحْتَسِبًا يَعْلَمُ أَنَّهُ لَا يُصِيبُهُ إِلَّا مَا كَتَبَ اللهُ لَهُ إِلَّا كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ الشَّهِيدِ»

(بخاری)

ترجمه: ام‌‌المومنین عائشه رضی‌الله‌عنها، از رسول الله صلی الله علیه‌و‌سلم در مورد طاعون پرسید، سپس پیامبر صلی الله علیه‌و‌سلم به وی گفت: (طاعون) عذابی بود که الله (سبحانه‌وتعالی) بر هر آن کسی‌که اراده می‌کرد می‌فرستاد، مگر الله (سبحانه‌و‌تعالی) (وبا و طاعون) را برای مسلمانان رحمتی قرار داد، در منطقه‌ی هر کسی‌که (طاعون) شیوع پیدا کند و او در آنجا صبر پیشه کند و ثواب خود را از الله(سبحانه‌وتعالی) بخواهد و یقین داشته باشد که چیزی به جز از آن‌چه الله(سبحانه‌وتعالی) برایش مقدر کرده است به او نمی‌رسد (هر وقت که بمیرد) اجر (ثواب) شهید برایش داده می‌شود.

در ارتباط با گرفتن تدابیر، پیامبر صلی الله علیه‌و‌سلم فرموده است:

«إِذَا سَمِعْتُمْ بِالطَّاعُونِ بِأَرْضٍ فَلاَ تَدْخُلُوهَا، وَإِذَا وَقَعَ بِأَرْضٍ وَأَنْتُمْ بِهَا فَلاَ تَخْرُجُوا مِنْهَا»

(رواه  بخاری)

ترجمه: هنگامی‌که شنیدید در سر زمینی طاعون شیوع پیدا کرد، به آن شهر داخل نشوید و اگر در شهر واقع شد، برای فرار از طاعون از شهر خارج نشوید.

3. گرچه بحث بر‌انگیز است که از زمان پیدایش جدید این ویروس چندین ماه طول خواهد کشید تا داروی آن تولید گردد؛ ولی اگر سرشت اصلی سرمایه‌داری را در ارتباط با بی‌اهمیت بودن زنده‌گی بشر درک کنید؛ عجیب نخواهد بود که این ویروس را به ماشین درآمد اقتصادی تبدیل کرده است. هدف اصلی صنعت دارو‌سازی عصری؛ صرف یک چیز است "منفعت" که با تولید و فروش واکسین‌ها پول هنگفت را کمایی ‌می‌کنند. فروش دارو برای مریضان که دارای امراض‌مزمن اند و روزانه به آن مبتلا ‌می‌شوند؛ سود مند‌تر است از واکسین که تاثیر دراز‌مدت بالای افراد داشته باشد.

4. نوسانات‌اقتصادی اکثریت کشور‌ها به اثر ویروس‌ساری کوید-19 نه تنها ضعف نظام‌های سرمایه‌داری را بر ملا ساخته است؛ بلکه شکست مودل اقتصاد سرمایه‌داری که سبب بحران ‌می‌گردد، را نیز آشکار نموده است. در حقیقت؛ نظام سرمایه‌داری به مانند سست‌ترین تار خانه عنکبوت ‌می‌ماند! این حقایق باید بصیرت و بصارت متفکرین را باز کند تا برای تغییر مبدأی واقعی با ریشه‌کن ساختن نظام سرمایه‌داری تلاش کرده و نظام اسلام را که دارای جامع‌ترین نظام اقتصادی است، بدیل آن نمایند.

5. امت اسلامی؛ هنگامی مصاب‌شدن به این مرض‌ساری، باید با اتخاذ تدابیر و تداوی به الله سبحانه‌و‌تعالی، توکل نمایند. توکل یکی از صفات عالی مؤمنین و متقیان بوده، آن‌ها را وامیدارد تا از هیچ چیز در هراس نباشند مگر الله سبحانه‌و‌تعالی که همیشه جاویدان است.

6. دولت خلافت با تکنالوژی‌عصری پیش‌رفته، قادر خواهد بود تا چنان فضای را ایجاد نماید که تحقیقات و پیش رفت‌ها در همۀ عرصه‌ها رشد نماید. سرمایه‌هنگفت تحقیقاتی برای شرکت‌های دارو‌سازی اختصاص داده خواهد شد تا به هدف تداوی بالای واکسین‌ها و دارو‌ها، تحقیقات علمی انجام دهند. دولت خلافت به هدف انجام مکلفیت‌اش نه به انگیزه کسب منفعت و بهره‌برداری مادی از شهروندانش؛ بالای دارو‌سازی سرمایه‌گزاری کرده تا نیازمندی عام مردم که عبارت از امنیت و صحت است، را فراهم سازد. پیامبر صلی الله علیه‌و‌سلم در حدیث که عبیدالله بن محسوان انصاری روایت کرده است، چنین فرمود:

«مَنْ أَصْبَحَ مِنْكُمْ آمِنًا فِي سِرْبِهِ مُعَافًى فِي جَسَدِهِ عِنْدَهُ قُوتُ يَوْمِهِ فَكَأَنَّمَا حِيزَتْ لَهُ الدُّنْيَا»

(ترمذی)

ترجمه: هرکسی صبح را در حالی آغاز کند که آرامش فامیل‌ش تأمین و صحت‌مند باشد و مقدار غذای همان روز را داشته باشد، به مثل کسی است که همۀ جهان را داراست.

نویسنده: شبانی موالیمو

نمایندۀ مطبوعاتی حزب‌التحریر- کینیا

مترجم: عبدالله صالحی

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه