جمعه, ۱۸ رمضان ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۳/۲۹م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
ناسازگاری جهانیان بعد از فروپاشی دولت خلافت: در هنگام مصیبت به الله و قدرتش اقرار می‌کنند؛ اما شریعت وی را حاکم نمی‌گردانند!
بسم الله الرحمن الرحيم

ناسازگاری جهانیان بعد از فروپاشی دولت خلافت: در هنگام مصیبت به الله و قدرتش اقرار می‌کنند؛ اما شریعت وی را حاکم نمی‌گردانند!

(ترجمه)

ویروس کرونا جهان را در معرض تهدید قرار داده است. ترامپ، رئیس جمهوری امریکا در صفحه تویترش نگاشته است: «واقعاً جایگاه بزرگی است که یکشنبه (15 مارچ) را روز ملی نیایش/دعا در کشور خود اعلام نمایم. در تلخ‌ترین روز تاریخ خود قرار داریم. به خدا رو می‌آوریم تا ما را در چنین حالت حمایت نماید و قدرت ببخشد.» ترامپ به یاد ما آورد که فرعون مصر در لحظۀ هلاک شدن به الله پناه برد، هنگامی‌که گفت: «معبودی نیست به جز معبودی‌که بنی اسرائیل به آن ایمان آورده‌اند.» این سخن را قبل از این‌که غرق شود، به زبان آورد تا از غرق شدن نجات یابد.

به این منوال نعیم الطاهر دبیرکل شورای عالی دعوت و ارشاد ولایت خرطوم به امامان و خطیبان مساجد دستور داد که خطبه‌های جمعه را به آگاهی‌دهی و شيوه‌های وقایه از خطر مرض کرونا تخصیص دهند. وی اشاره نموده که این دستورات به تأکید دستورات ویژۀ حکومت ولایتی و مصوبه‌های شورای‌وزیران حکومت پیرامون تدابیر محافظتی و اجراءات احتیاطی برای مقابله با مرض کرونا صادر گردیده است. (منبع: روزنامه سودان، پنج شنبه، 19 مارچ 2020م)

شناخت الله سبحانه وتعالی، ایمان آوردن و تعظیم به وی، چیز ناگهانی و اضطرای نیست که انسان خود را از هلاکت و نابودی نجات دهد؛ چنانچه فرعون، دشمن الله سبحانه وتعالى هنگامی‌که غرق می‌شد، به الله پناه آورده گفت:

﴿آَمَنْتُ أَنَّهُ لا إِلَهَ إِلَّا الَّذِي آَمَنَتْ بِهِ بَنُو إِسْرَائِيلَ وَأَنَا مِنَ الْمُسْلِمِينَ﴾

[یونس:90]

ترجمه: ایمان دارم که معبودی وجود ندارد؛ مگر آن معبودی‌‌که بنی اسرائیل بدو ایمان آروده‌اند و من از زمرۀ فرمان‌برداران هستم!

الله سبحانه و تعالی در جوابش می‌فرماید:

﴿آَلآنَ وَقَدْ عَصَيْتَ قَبْلُ وَكُنْتَ مِنَ الْمُفْسِدِينَ * فَالْيَوْمَ نُنَجِّيكَ بِبَدَنِكَ لِتَكُونَ لِمَنْ خَلْفَكَ آَيَةً وَإِنَّ كَثِيراً مِنَ النَّاسِ عَنْ آَيَاتِنَا لَغَافِلُونَ﴾

[یونس: 91-92]

ترجمه: آیا اکنون و حال آن‌که قبلاً سرکشی می‌کردى و از زمرۀ تباهکاران بودی. پس امروز جسد تو از نابود شدن نجات می‌دهیم تا این‌که برای پسینیان خود نشانه‌ای باشی، هرچند بسیاری از مردمان نسبت به آیات ما بی‌خبرند!

معنای آیت این است که تو به یاد نیاوردی که معبودی داری؛ مگر حالا در اثنای غرق شدن؛ زیرا فرعون قبل از مصیبت (غرق شدن) غافل بود؛ بناءً در هنگام مصیبت اقرار به موجودیت الله به فرعون نفعى نرساند.

الله سبحانه وتعالی قصه‌های ملت‌های گذشته را برای عبرت گذاشته است؛ اما برای کسی‌که عبرت بگیرد! جهان به تناقض/ناسازگاری بدی مبتلا شده و این تناقض بر فرمان‌روایان و كارگزاران امور خیمه زده است و جزء از نفاقی‌که بشر در آن زندگی می‌کند، شمرده می‌شود؛ زیرا در حالات عادی با شریعت الله و کسی‌که به سوی آن فرا می‌خواند، در نبرد استند؛ اما در حالات مصیبت همه از الله نجات و گشایش می‌خواهند، چنانچه فرعون -که در هلاکت قرار گرفت- از الله نجات خواست، اما همیشه در غفلت قرار داشت؛ مگر در هنگام فاجعه -غرق شدن. آیا حکام امروزی عبرت نمی‌گیرند؟ خطبه‌های جمعه را به دعا و تضرع و عاجزی به الله سبحانه وتعالی تخصیص می‌دهند؛ در حالی‌که شریعت الله را معطل گردانیده‌اند؟!

پس از فروپاشی دولت خلافت که اسلام را در تمام جهازها/ادارات و نظام‌های داخلی آن تطبیق می‌کرد و اسلام را اساس سیاست خارجی و تعامل با تمام ملت‌های جهان گردانیده بود، که اين دولت موجب آن شد که فکر عمومی‌که آموزه های آسمانی را با آن‌چه در زمین رخ می‌داد، انسجام و هماهنگی کامل بخشد.

اما پس از سال 1924م و با حاکمیت نظام سرمایه‌داری که دین را از زندگی جدا نموده و به الله حق تشریع قایل نیست، تناقض آشکارا و ناسازگاری کامل در جهان ظهور کرد، به طوری‌که از نقش شریعت در تشریع و قانون‌گزاری کاسته شد، حق تقنین به بشر بدون قید رجوع به احکام الله داده شد، با رضایت و افتخار قانون غرب را پذیرفتند و حل و فصل قضایا به غیر از شریعت محول شد که بيانات مسؤولین بیان‌گر آن‌ست. سرمایه‌داری و بازتاب‌های آن همانند دموکراسی و کثرت‌گرایی را به فال نیک گرفتند، شریعت الله را کنار گذاشتند و قانون و دستور وضعی-بشری را جایگزین آن نمودند که ماده‌های آن از قوانين اساسی فرانسه، انگلیس و امریکا اقتباس و گرفته شده و بر سرزمین ما -که سائر سرزمین‌های اسلامی حالت مشابه دارد- در تمام عرصه‌ها مجموعه قوانین وضعی‌ حاکم است که نه تنها متفاوت از احکام شریعت ماست؛ بل‌كه مخالف و ضد اصول قطعی شریعت ما نیز است؛ از آن جمله قوانین ذیل هست:

1- میثاق سازمان ملل، پیمان‌ها و قطعنامه‌های صادره از شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل و دادگاه بین الملی (لاهه) و دادگاه جزائی و سائر فرع‌های این سازمان همانند سازمان یونسکو، سازمان جهانی کار، سازمان‌های حقوق بشر، سازمان جهانی تجارت و سائر سازمان‌ها. حکومت پابندی به معاهدات فوق را پنهان نمی‌کند؛ بلکه علناً به آن‌ها افتخار می‌کند و آن را در نصاب آموزشی حتی در کتاب علوم اسلامی می‌گنجاند –که در کتاب صنف اول سودان، در یک فصل مکمل در مورد حقوق بشر و اساسات آن به طور مفصل بحث می‌کند.

2- قانون اساسى، که آن عبارت از اصولی‌ست که شکل دولت، نظام حکومتداری، قدرت و توزیع آن را قوت می‌بخشد. در سودان تمثیل کننده آن نظام اصلی حکومت و نظام شورای‌وزیران هستند که هر دوی آن؛ در صورتی‌که پژوهش کنیم؛ نه با بهره‌گیری از شریعت وضع شده و نه بر منهج و طریقۀ شریعت؛ بلکه بر منوال قوانين اساسى عربی وضع گردیده که از قوانين اساسى غربی نقل شده است؛ به جز عبارت‌های کلیشه‌ای و عام اسلامی‌ که در هنگام صدور حكم به آن مراجعه نمی‌گردد؛ زیرا مقتضای محول کردن موافقت و بهره‌گیری است و آن شعار است؛ نه اساسى براى اتخاذ تصامیم.

3- دوستی با کفار از جمله سیکولرها و نظام‌های صلیبی غربی، با آن‌که این کشورها دشمنی خود را با هر حرکت سیاسی و نظامی‌که هدف و غرض اسلامی داشته باشد، آشکارا اعلام می‌دارند و با آن حرکات به جنگ و پاکسازی نظامی، جسمی و مالی در هر جایى‌که باشند، می‌پردازند. جزء لا ینفک سیاست خارجی آن‌ها، آتش‌بس با صهیونست‌هاست؛ در حالی‌که آنان دشمنان محارب و غصب کنندگان عملی و حقیقی هستند؛ نه  گمانی. با آن‌که شریعت جنگ با آنان و اخراج نمودن‌شان را از سرزمین مقدس واجب ساخته است... اگر درحالت ضعف باشیم، حد اقل این است که باید با آنان آتش‌بس برگزار نکنیم و عهد و پیمان نداشته باشیم؛ چنان‌چه امروز بعد از ملاقات رئیس شورای بزرگان سودان با نخست‌وزیر دولت یهود عهد بستند، که به موجب آن زمینه هوایی را برای طیاره‌ها/هواپیماهای آن‌ها گشودند؛ بلکه برای این‌که از مخزن و منبع قدرت و ضعف‌مان مطلع شوند و این چیزی است که آنان را برای تسلط بر کشورهای مسلمین کمک می‌کند.

4- تشریع گناهان کبیره و تصویب قوانینی‌که آن گناهان را بهبود می‌بخشد. در نظام اقتصادی از طریق اجازه دادن به شبکه‌های ربوی/سودی معامله ربوی تشریع گردیده و قوانین برای مراجعه نمودن به آن هنگام اختلاف سودخوران وضع گردیده است. الله سبحانه وتعالی می فرماید:

﴿فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ﴾

[بقره: 279]

ترجمه: پس اگر چنین نکردید (از ربا خواری دست نکشیدید) بدانید که به جنگ با الله و پیامبرش برخاسته‌اید.

تقنين مالیات و حقوق گمرکی، مسلم در صحیح خود روایت کرده که پیامبر صلی الله علیه وسلم در مورد زنی‌که زنا کرد، سپس حد بر آن جاری شد و توبه نمود، فرمود: «لَقَدْ تَابَتْ تَوْبَةً لَوْ تَابَهَا صَاحِبُ مَكْسٍ لَغُفِرَ لَهُ» یعنی او توبه‌ای نموده که اگر گیرنده حقوق گمرکی و مالیات توبه می‌کرد، قطعاً بخشوده می‌شد.»

قرطبی در کتاب خود "المفهم" گفته: «در این شکی نیست که مالیات از عظیم‌ترین، بزرگ‌ترین و فاحش‌ترین گناه است. نووی هم مثل او چنین گفته است. ذهبی مالیات را در کتاب الکبائر-گناهان کبیره- ذکر کرده است... و در نظام اجتماعی حالا در سودان برای تصویب توافق سِیداو فضاسازی می‌گردد که در کلیات و جزئیات با اسلام در تناقض است!

5- ظلم بر مردم با ندادن حقوق‌شان و این از هیچ‌کس پنهان نیست؛ ظلم و ستمی‌که بر انسان با گذاشتن‌شان در دائره سه گانه مرگبار: فقر، نادانی و گرسنگی، با عدم توزیع عادلانه ثروت و انبار نمودن آن در جیب آزمندان، ظلمی‌ست، فوق ظلم.

دلیل هلاکت ملت‌های گذشته همانا به بازی گرفتن حدود الله متعال است. پیامبر صلی الله علیه وسلم فرموده‌است:

«إِنَّمَا أَهْلَكَ الَّذِينَ قَبْلَكُمْ، أَنَّهُمْ كَانُوا إِذَا سَرَقَ فِيهِمُ الشَّرِيفُ تَرَكُوهُ، وَإِذَا سَرَقَ فِيهِمُ الضَّعِيفُ أَقَامُوا عَلَيْهِ الحَدَّ»

ترجمه: آنچه که پیشینیان را هلاک و نابود کرد، این بود که آن‌ها هرگاه شخص شریف/زور مند دزدی می‌کرد، رهایش می‌کردند(حد را بر وی جاری نمی کردند) و هرگاه ضعیف دزدی می‌کرد، حد را بر وی جاری می‌کردند.

سبب هلاکت آنان تطبیق حدود بر ضعفا و عدم تطبیق حدود بر زورمندان بود؛ پس در مورد کسی‌که حدود را به طور کامل ترک کند و احکام وضعی ساختۀ بشر را جایگزین آن نموده‌اند، چه فکر می‌کنيد؟!

جهان از مصیبت و نابودی نجات نمی‌یابد؛ مگر با دولت خلافت راشده‌ای که شریعت الله را در تمام حالات تطبیق کند؛ دولتی‌که متسحق این است که الله ضرر را از آن دور نموده و از نابودی‌ها آن را در امان دارد.

نویسنده: غاده عبد الجبار (ام اواب)

برای رادیوی دفتر مرکزی مطبوعاتی حزب التحریر

مترجم: حمزه "پارسا"

 

#خلافت را بر پا نمایید
#YenidenHilafet
#
أقيموا_الخلافة
#ReturnTheKhilafah

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه