Cuma, 19 Ramazan 1445 | 2024/03/29
Saat: (Medine Saati İle)
Menu
ana menü
ana menü

بسم الله الرحمن الرحيم

 

LogoForDeisgns TURK

 Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları Kampanyası

“Kırgızistan'ın Muttaki Kadınlarına Terör Estirmekten Vazgeçin!”


HİZB-UT TAHRİR MERKEZİ MEDYA OFİSİ KADIN KOLLARI

 

27 Temmuz 2020'de Kırgızistan Ulusal Güvenlik Komitesi, Naryn'de  İslam nizamını, Nübüvvet Metodu üzere Raşidi Hilafeti, ikame etmek için çalışan siyasi bir parti olan Hizb-ut Tahrir'e üyelik şüphesiyle hiç kimseyi incitmemiş, masum sekiz Müslüman kadını tutukladı. Kurulduğu günden bu yana parti, hiçbir şiddet eyleminde bulunmadığı halde ve tek bir terör eylemini onaylamadığı halde, Kırgız rejimi tarafından absürt ithamlarla aşırıcı örgüt ilan edilmiş ve yasaklanmıştır. Tutuklanan hanımların çoğu, küçük çocukları olan anneler veya torunlarına veya yaşlı ebeveynlerine bakmakla yükümlü olan kadınlardı. Baskını düzenleyen polisler Müslüman kadınlar üzerinde utandırıcı ve aşağılayıcı bir şekilde arama yapmış, onları gözaltı merkezinde 6-12 saat arası soğukta ve aç bırakmışlar. Tutuklanan hanımlardan ikisi hala gözaltına bulunmaktadır. Arunova Erkingül, inme geçirmiş ve durumu ciddi olan annesini bakıyordu. Sağlık sorunları olan Baktıbek kızı Mahabat'ın ise hem düzenli tıbbi tedaviye ihtiyacı var hem de küçük yaşta iki çocuğun annesidir. Savcılığın suçlamaları kabul edilirse birkaç yıl hapis cezasına çarptırılacaklar.

Bu tutuklamalar baskıcı laik Kırgız hükumetinin terörle mücadele yalanı altında ve Rusya ve Batılı efendilerinin talimatları doğrultusunda İslam'a karşı yürüttüğü savaşın bir parçasıdır. Ülkede İslam'ın yeniden dirilmesine ve Allah'ın nizamı olan Hilafetin yeniden ikame edilmesine karşı amansız bir savaş yürüten Kırgız hükumeti, Allah'ın dinine davet edenleri korkutmak için tek çareyi İslam davetini kötülemekte, masum ve izzetli Müslüman kadınlara karşı terör estirmekte buluyor.

Kırgızistan'ın takvalı kadınlarına karşı işlenen bu cürümler karşılıksız, dünya olup bitenden habersiz BIRAKILAMAZ! Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Kadın Kolları; bu kampanyayı bu masum Müslüman kadınların derhal Kırgızistan zindanlarından bırakılması ve despot Kırgız hükümetinin İslam Ümmetinin kızlarına karşı zulümlerini sonlandırması için çağrıda bulunmak için başlatmıştır!

Nebi Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdular:

الْمُسْلِمُ أَخُوْ الْمُسْلِمِ، لا يَظْلِمُهُ، وَلا يَخْذُلُهُ

"Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu sahipsiz bırakmaz."

kadin kollari

 

 

kadin kollari

Kampanya Diğer Dillerde
ar

en

gr

ur

kadin kollari

Kampanya Etiketleri
#KırgızistanlıMüslümanKadınlaraÖzgürlük fb tw instagram
#FreeMuslimahsKyrgyzstan fb tw instagram
#مسلمات_قرغيزستان fb tw instagram

 

kadin kollari

Kampanya Fragmanı

kadin kollari

CMO TW STORM KRGYZ TR

kadin kollari

Makaleler
Aşırıcılıkla Mücadelede Adına olunca Kırgızistan'ın Kadın ve Çocuklara Şiddet Uygulaması Laik Demokratik Dünya için Geçerli Bir Araçtır Zehra Malik

kadin kollari

Flayer/Broşür

kadin kollari

 
COVER TR
 

kadin kollari

 

Yorum Ekle

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

yukarı çık

SİTE BÖLÜMLERİ

BAĞLANTILAR

BATI

İSLAMİ BELDELER

İSLAMİ BELDELER