جمعه, ۱۸ رمضان ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۳/۲۹م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :28 شعبان 1442
تاریخ میلادی : شنبه، 10 آوریل 2021م

شماره صدور:۲۲ / ۱۴۴۲

دفتر مطبوعاتی
ولايه بنگلادیش

اعلامیه مطبوعاتی

جیوپولیتیک تازۀ تغییر اقلیم؛ استفادۀ جان کری از منابع بنگله‌دیش برای راهبرد هندو – پسفیک امریکا

(ترجمه)

دیدار جان کری، فرستادۀ ویژۀ رئیس جمهوری امریکا برای اقلیم، از بنگله‌دیش در روشنایی جیوپولیتیک جدید تغییرات اقلیمی دولت بایدن از اهمیت بالایی برخوردار است. امریکا واضحاً نقشه دارد با قرار دادن تغییرات اقلیمی در مرکز سیاست خارجی و دیپلوماسی‌اش، یک تغییر بزرگ در نقش خود در جهان ایجاد کند. این سیاست "تغییرات اقلیمی" روش جدید ادارۀ بایدن به‌خاطر استفاده از بنگله‌دیش برای پیش‌برد اهداف کلیدیی است که در راهبردهای قبلی هندو – پسفیک امریکا در دوران اداره‌های رؤسای جمهور پیش از ترامپ، یعنی اوباما و بوش به اجرا درآمده‌بود. واضح است که سیاست خارجی امریکا از یک اداره تا ادارۀ دیگر هرگز تغییر نمی‌کند، تنها شیوه‌ها و وسایلی قابل تغییر است که رؤسای جمهور مختلف برای پیاده‌سازی‌شان در پیش می‌گیرند. این سیاست جیوپولیتیک تازه با مقرر کردن جان کری من‌حیث فرستادۀ اقلیمی به‌خوبی فهمیده شده‌است، شخصی‌که هم‌اکنون در شورای امنیت ملی، دیوان اصلی مشاوران رئیس جمهوری امریکا و مقامات کابینۀ شورای امنیت و سیاست خارجی نیز حضور دارد.

امریکا مدام از بنگله‌دیش منحیث یک مهرۀ پیاده در راهبرد هندو – پسفیک‌اش برای تقویت هند در منطقه به‌منظور بند کردن نفوذ چین استفاده کرده‌است، ولی اکنون با مشاهدۀ بیش از پیش مداخلات امریکا در این منطقه با لباس کنترول تغییرات اقلیمی، این موضوع عمیقاً نگران کننده به نظر می‌رسد. امریکا از منابع کلیدی و نظامی بنگله‌دیش تنها به‌عنوان سوخت برای خدمت به منافع خود و هند استفاده می‌کند، همان‌گونه که از پاکستان نیز برای مساعدت و کمک به دولت هندو استفاده کرده‌است. بناءً دیدار پنج‌روزۀ پیش‌روی م. م. ناراوان، رئیس ستاد ارتش دولت هندو از بنگله‌دیش تحت عنوان ارتقای پیوندهای دفاعی نیز بایستی از همین عینک دیده شود. برعلاوه، این کشور زیر نام ظرفیت‌سازی و انکشاف زیربنایی برای کنترول بحران تغییرات اقلیمی، شدیداً در "دام قرضه/وام اقلیمی" استعمارگران خواهد افتاد. این دام‌اندازی اقتصادی نیز به‌خاطر ایجاد فعالان طرف‌دار امریکا در بنگله‌دیش است. «فعالان بنگله‌دیشی به کری: ایالات متحده باید مسؤولیت اخلاقی بزرگ‌تری را برای تأثیر گرمایش جهانی بپذیرد.» (منبع: دیلی استار، ۸ اپریل/آوریل ۲۰۲۱ م)

مردم بنلگه‌دیش باید بدانند که امریکای استعمارگر هیچ‌گاه به فکر تندرستی و خوشبختی مسلمانان و بشریت نیست. امریکا پیش از این به‌خاطر منافع استعماری و جیوپولیتیک‌اش از امضاء و تصویب پروتوکول کایوتو منصرف شد و سپس خود را از دیگر ابتکارات تغییرات اقلیمی نیز کنار کشید. بناءً این جدیت ناگهانی امریکا معنایی ندارد جز این‌که می‌خواهد از منابع‌مان به‌خاطر تطبیق برنامه‌های کینه‌توزانه‌اش برای حصول منافعی استفاده کند که در لباس بحران تغییرات اقلیمی پنهان کرده‌است. اکنون مسلمانان بنگله‌دیش باید موقف‌شان را برای بازآوردن خلافت راشده بر منهج نبوت از طریق براندازی این حکام خائن و ریشه‌کن کردن هژمونی غرب در سرزمین‌های‌مان روشن کنند. مسلمانان بنگله‌دیش می‌خواهند بدانند که نظامیان مخلص بنگله‌دیش به چه وقت باید چنین حقیرانه در کنار کفار بایستند، حال‌آن‌که می‌بینند ایشان از هیچ تلاشی برای کشتن مسلمانان و غارت اموال‌شان دریغ نمی‌کنند؟! آنان چگونه می‌توانند نزد چنین حکام خائنی عزت و احترام بیابند که ایشان را به مانند گوسفندانی‌که به قصاب‌شان تسلیم می‌دهند، تسلیم برنامه‌های مشرکین کافر می‌کنند؟ آیا آنان چنین مغرور دنیا شده‌اند که کشتار برادران‌شان و خانواده‌های آنان را در پیل‌خانه فراموش کرده‌اند؟ این افسران مخلص باید به یاد بیاورند که ایشان فرزندان خالد بن ولید و صلاح الدین استند، و باید بدانند که شدیداً خسران خواهند کرد؛ اگر به این حکام اجازه دهند آنان را توسط چند لحظۀ کوتاه آرامش و خوشی این دنیا اغوا کنند و وظیفۀ حیاتی‌شان برای تأسیس نظام رب‌مان، یعنی خلافت را بر روی زمین از یاد ببرند.

ای افسران مخلص! الله سبحانه وتعالی با اعطای قدرت حقیقی برای‌تان و قرار دادن شما من‌حیث انصار و حواریون این عصر دین‌اش مورد مرحمت خود قرار داده‌است. پس با حمایت از حاکمیت این دست‌نشانده‌های خائن، که هیچ درنگی در تطبیق برنامه‌های مخرب امریکا برای آسیب رساندن امت به‌خرج نمی‌دهند، فرصت‌ها و آخرت‌تان را از بین نبرید.

﴿فَلَمَّا أَحَسَّ عِيسَى مِنْهُمْ الْكُفْرَ قَالَ مَنْ أَنْصَارِي إِلَى اللَّهِ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ آمَنَّا بِاللَّهِ وَاشْهَدْ بِأَنَّا مُسْلِمُونَ﴾ (آل عمران: ۵۲)

ترجمه: هنگامی‌که عیسی (علیه السلام) از آنان احساس کفر (و مخالفت) کرد گفت: «کیست که یاور من به‌سوی الله (سبحانه و تعالی) گردد؟» حواریان گفتند: «ما یاوران الله (سبحانه و تعالی) استیم، به الله (سبحانه و تعالی) ایمان آوردیم و تو (نیز) گواه باش که ما اسلام آوردیم.

دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر – ولایه بنگله‌دیش

مترجم: محمد حارث پویا

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه