شنبه, ۰۵ ذیقعده ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۵/۰۵/۰۳م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
بسم الله الرحمن الرحيم

شکست اجلاس لندن درباره سودان

ترجمه

اجلاسی که روز سه‌شنبه ۱۵ آوریل ۲۰۲۵ میلادی در پایتخت بریتانیا، لندن، درباره سودان برگزار شد، در صدور بیانیه پایانی ناکام ماند، به‌سبب اختلاف برخی کشورهای عربی (عربستان سعودی، مصر و امارات)، بنا بر آنچه روزنامه ایندپندنت عربیِ در تاریخ ۱۶/۰۴/۲۰۲۵ گزارش داد.

در همین راستا، سخنگوی رسمی حزب‌التحریر در ولایت سودان، استاد ابراهیم عثمان (ابوخلیل)، در بیانیه‌ای مطبوعاتی چنین گفت: و برای روشن شدن تصویر، باید به حقایق زیر اشاره کرد:

اول: بریتانیا دلسوز سودان و مردم آن نیست تا برای حل درگیری جاری در آن بکوشد، بلکه این اجلاس در چارچوب نزاع انگلوآمریکایی بر سر نفوذ در سودان برگزار شد، نزاعی که پس از خیزش انقلابی در سودان که منجر به سقوط دولت نجات ملی وابسته به آمریکا در سال ۲۰۱۹ میلادی شد، به‌روشنی آشکار شد و رخدادها تا رسیدن به جنگ میان نظامیان تحت نفوذ آن‌ها که برای نابودی توافق چارچوبی صورت گرفت، توافقی که اگر اجرا می‌شد، سودان را از نفوذ آمریکا به‌سوی نفوذ بریتانیا می‌برد، بر این امر گواهی می‌دهند.

دوم: از زمان شعله‌ور شدن جنگ، بریتانیا در تلاش است تا برنامه‌های آمریکا در سودان را با اقدامات سیاسی از طریق عوامل خود در «الحرية والتغيير» که سپس به ائتلاف پیشرفت و نهایتاً به‌تازگی به «ائتلاف مقاومت» تبدیل شدند، مختل کند، اما موفق نشد؛ چراکه آمریکا توانست غیرنظامیان وابسته به بریتانیا را بدنام کند و همچنین موفق شد توافق چارچوبی را نابود سازد، توافقی که حتی طرفداران غیرنظامی آن دیگر از آن سخنی نمی‌گویند. بااین‌حال، بریتانیا تسلیم نشد و این اجلاس یکی از ابزارهای آن بود، با تکیه بر جنایاتی که نیروهای واکنش سریع علیه غیرنظامیان بی‌دفاع مرتکب می‌شوند، به‌ویژه آنچه اخیراً در شهر فاشر، پایتخت اقلیم دارفور و به‌طور خاص در اردوگاه‌های آوارگان (نمونه‌اش زمزم) رخ داد.

سوم: آمریکا اجازه نخواهد داد که درباره هیچ راه‌حل سیاسی در سودان سخنی به میان آید مگر از طریق خودش و همچنین اجازه نخواهد داد جنگ متوقف شود، مگر آنکه به هدفی که برایش این جنگ را شعله‌ور ساخته، برسد؛ هدفی که اکنون به پایان خود نزدیک شده است. ازاین‌رو، آمریکا اجازه نخواهد داد ثمره توطئه‌هایش علیه سودان به بریتانیا برسد و بنابراین، عوامل خود در مصر و عربستان را برای ناکام ساختن اجلاس لندن به‌کار گرفت... و چنین نیز شد، به‌اعتراف وزارت خارجه بریتانیا (وزارت خارجه بریتانیا اظهار داشت که از عدم دستیابی به توافقی بر سر مسیر سیاسی برای پیش‌رفتن، در غیاب بیانیه پایانی، اندوهگین است) (مونت کارلو، ۱۶/۰۴/۲۰۲۵).

استاد ابوخلیل بیانیه‌اش را با این سخن به پایان برد که ما در حزب‌التحریر/ ولایت سودان، از زمان شعله‌ور شدن این جنگ لعنتی، بلکه حتی پیش از آغاز آن، همواره و همچنان مردم سودان را نسبت به پیامدهای خطرناک نزاع انگلوآمریکایی در سودان هشدار داده‌ایم و این نزاع، بلایی برای آنان خواهد بود و اینک حقایق یکی پس از دیگری آشکار می‌شوند و درستی آنچه را که پیش‌تر بیان کرده بودیم، تأیید می‌کنند و بار دیگر، ندای خود را به مخلصان از فرزندان سودان تکرار می‌کنیم: دست کسانی را که سرزمین ما را به میدان نزاع استعمارگران تبدیل کرده‌اند، کوتاه کنید؛ با افشای آنان و با در آغوش گرفتن پروژه امت، پروژه‌ای که دست کفار استعمارگر را قطع می‌کند و سودان را به پا می‌دارد و متحول می‌سازد. این همان پروژه خلافت راشده بر منهج نبوت است که تنها راه رهایی از وابستگی به استعمار است و هم‌زمان عزت دنیا، خشنودی الله سبحانه‌وتعالی و کرامت آخرت را به ارمغان می‌آورد.

برگرفته از شماره ۵۴۴ جریده الرایه

 

Last modified onشنبه, 03 می 2025

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه